Θεσσαλονίκη: Κατάσχεση 22 τόνων οστρακοειδών – Δυο συλλήψεις

Στην κατάσχεση οστρακοειδών και συγκεκριμένα 22 τόνων μυδιών, αλλά και στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού οδηγού φορτηγού οχήματος και ενός 44χρονου ημεδαπού, προχώρησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.Kατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ» Θεσσαλονίκης, φορτηγίδα (σκάφος) να κινείται με σβηστά φώτα ναυσιπλοΐας και να προσεγγίζει την προβλήτα όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση αλιευμάτων.
Φορτηγό – ψυγείο όχημα προσέγγισε την περιοχή και ξεκίνησε διαδικασία φόρτωσης παλετών με μύδια.
Με το πέρας της φόρτωσης το φορτηγό όχημα ξεκίνησε με πορεία προς την Εθνική οδό όπου εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε εντός της περιοχής Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, από μεικτό κλιμάκιο στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Κατά τον έλεγχο συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος καθότι δεν έφερε μαζί του δελτίο αποστολής και έγγραφο καταγραφής ζώντων δίθυρων μαλακίων, ενώ σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, η ανωτέρω περιοχή είναι υγειονομικά κλειστή για αλιεία – συγκομιδή – διακίνηση και διάθεση για ανθρώπινη κατανάλωση όλων των οστρακοειδών. Εντός του Φ/Γ οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 22 τόνοι μύδια περιτυλιγμένα με νάιλον συσκευασία πάνω σε παλέτες .
Στη συνέχεια προσήλθε στο σημείο ένας 44χρονος, ο οποίος δήλωσε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του φορτίου και συνελήφθη επίσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα οστράκων πρόκειται να καταστραφεί.
 
ΠΗΓΗ : http://bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις