Αγκυρα: Ετοιμάζει απάντηση στο Βερολίνο για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας

Αγκυρα: Ετοιμάζει απάντηση στο Βερολίνο για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας
Η Αγκυρα επεξεργάζεται μέτρα, τα οποία ενδέχεται να λάβει ως απάντηση στην υιοθέτηση ψηφίσματος από το γερμανικό κοινοβούλιο που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

«Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απαθείς σ' αυτό» δήλωσε ο Τσανικλί σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. «Η εργασία για το αν είναι δυνατό να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν συνεχίζεται» δήλωσε.

Στο μεταξύ, στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση της ασφάλειας των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών, καθώς και το ενδεχόμενο να τους προειδοποιήσει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ο Σέφερ δήλωσε ότι τα 11 τουρκικής καταγωγής μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και τα κόμματά τους θα ενημερωθούν σύντομα γραπτώς για την εκτίμηση του υπουργείου σχετικά με νέες εν δυνάμει απειλές για την ασφάλεια. Οι βουλευτές δέχθηκαν απειλές μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία.

«Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία» δήλωσε ο Σέφερ, όταν ερωτήθηκε για δημοσίευμα του Σαββάτου στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

«Είναι σωστό ότι, δεδομένων των γεγονότων των τελευταίων ημερών, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σκέψεις για τις πολιτικές και τις νομικές συνθήκες που υφίστανται στην Τουρκία... Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα».

http://www.tanea.gr/news/world/article/5366656/agkyra-etoimazei-apanthsh-sto-berolino-gia-thn-anagnwrish-ths-armenikhs-genoktonias/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)