Εξηγήσεις για το προκλητικό πανό έδωσε ο πρεσβευτής της Αλβανίας

Εξηγήσεις για το προκλητικό πανό έδωσε ο πρεσβευτής της Αλβανίας
Στο υπουργείο Εξωτερικών μετέβησαν τη Δευτέρα οι πρεσβευτές της Αλβανίας και της Γαλλίας, προκειμένου να δώσουν στον Νίκο Κοτζιά για την ανάρτηση του προκλητικού πανό από αλβανούς εθνικιστές κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελβετίας - Αλβανίας στο Euro 2016.


Η κυβέρνηση διεμήνυσε ξεκάθαρα στα Τίρανα ότι δεν υφίσταται «τσάμικο» θέμα, απαντώντας έτσι και στον εκπρόσωπο του αλβανικού ΥΠΕΞ που δήλωσε ότι το ζήτημα εντάσσεται στην ατζέντα των διμερών συζητήσεων.

Το Σάββατο η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες με διαβήματα τόσο προς την αλβανική κυβέρνηση όσο και προς τη Γαλλία αλλά και την UEFA που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης.

Την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε στο Mega ότι είναι απορίας άξιο πώς οι οπαδοί κατάφεραν να περάσουν έναν τέτοιο πανό και μάλιστα να το κρεμάσουν και στην εξέδρα.

Ο υπουργός εκτίμησε πάντως πως ορισμένοι κύκλοι εντός και εκτός της Αλβανίας δεν επιθυμούν βελτίωση των ελληνο-αλβανικών σχέσεων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)