Ο Κοτζιάς στην Αλβανία που προκαλεί με τους τσάμηδες

kotzias-nikos

 Τα ζητήματα του εμπολέμου και των Τσάμηδων είναι δύο από τα θέματα που θέτουν οι Αλβανοί από την εποχή που τελείωσαν στη γειτονική χώρα με τον κομμουνισμό. Μέχρι τότε τα θέματα που είχαν δημιουργηθεί με τον πόλεμο του 1940 και την Κατοχή ουσιαστικά θεωρούνταν ξεχασμένα.

Η εποχή που ξεκίνησε για την Αλβανία το χειμώνα του 1991 ήταν πρωτόγνωρη και σημαδεύτηκε από έντοντες και διαρκείς πολιτικές και κοινωνικές ταραχές. Το μόνο στήριγμα που προβλήθηκε τότε για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση, από ιδεολογικής άποψης, ήταν ένας λαϊκιστικός εθνικισμός. Το «Τσάμικο» ήταν ένα από τα θέματα που έδιναν τροφή και ανεσύρθη εύκολα από τη λήθη από τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο πολιτικό στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Από τότε το θέμα συνεχίζει να τίθεται με μεταπτώσεις μέχρι σήμερα. Μαζί με αυτό και το θέμα του εμπολέμου, που ετέθη και πάλι από τον πρωθυπουργό Ράμα σε ομιλία του και για το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, δεν εδόθη απάντηση ξεκάθαρη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Διαβάστε το άρθρο του Γιώργου Βλαβιανού στο thepressroom.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)