“Μακεδονία” τα Σκόπια στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα! Διόρθωση από Καμμένο

kammenos_economist"
Επεισόδιο” στο συνέδριο του Economist όταν ομιλητής αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία!
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,μόλις πήρε το λόγο διόρθωσε τον ομιλητή:
Θα ήθελα, κατ’ αρχήν, να παρακαλέσω τον κ. Kekic, όταν χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» – για τα Σκόπια – να αναφέρει «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Για την Ελλάδα και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών αυτή είναι η επίσημη ονομασία και νομίζω ότι θα συνεννοούμαστε καλύτερα όταν δεχόμαστε τους διεθνείς όρους που είναι αποδεκτοί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και δεν υιοθετούμε τις αλυτρωτικές βλέψεις κάποιων γειτόνων μας”,είπε ο Καμμένος.
Κατά τ΄ άλλα ο ΥΕΘΑ επανέλαβε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ήταν το γεγονός -κατά τη γνώμη του- που μειψσε τις ροές πρσφυγων και μεταναστών.
“…είναι πολύ σημαντικό το ότι καταφέραμε σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ – σε μια συμφωνία που ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία της Υπουργού Άμυνας της Γερμανίας με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας – να απλωθούν οι δυνάμεις της SNMG2 στο ανατολικό Αιγαίο, με την Ελλάδα να δίνει πρώτη – και μόνη – διπλωματική άδεια σε όλα τα χωρικά της ύδατα, με τις αρχικές αντιδράσεις που υπήρχαν από την Τουρκία – που ελπίζω να μη συνεχιστούν, παρότι βλέπετε ότι στη Βαρσοβία θα υπάρξει μια προσπάθεια να σταματήσει η επιχείρηση – με αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία και αυτή η επιχείρηση του ΝΑΤΟ να καταφέρει να σταματήσει τις μεταναστευτικές ροές. Από 5.000-8.000 μετανάστες και πρόσφυγες την ημέρα στο Ανατολικό Αιγαίο, περάσαμε στους 0-25, με εξαιρέσεις βεβαίως, κάποιες ημέρες που έχουμε κάποια κύματα, τα οποία δείχνουν και την ιδιαίτερη ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η επιχείρηση στο ανατολικό Αιγαίο”,τόνισε ο Καμμένος.
ΠΗΓΗ : http://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις