Εξώδικο στις τράπεζες έστειλαν ΙΝΚΑ και ΣΥΔΑΝΕΦ για τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο

Kαλούν τις τράπεζες, να συναινέσουν στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων των δανειοληπτών
σε Ελβετικό φράγκο, με την ισοτιμία που ίσχυε κατά το χρόνο εκταμίευσης των δανείων.
 
Εξώδικη πρόσκληση προς τις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Βank και Eurobank Ergasias απέστειλαν ο Σύλλογος Δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο (ΣΥΔΑΝΕΦ) και το ΙΝΚΑ μετά την έκδοση της υπ' αριθ. 334/2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τα στεγαστικά δάνεια που χορηγήθηκαν σε Ελβετικό φράγκο.
Οι δύο φορείς καλούν τις τράπεζες, να συναινέσουν στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκο, με την ισοτιμία που ίσχυε κατά το χρόνο εκταμίευσης των δανείων έως την έκδοση αμετάκλητης απόφασης επί της συλλογικής αγωγής τους, άλλως να συναινέσουν σε αυτή προσωρινώς για ένα έτος, με επιφύλαξη των δικαιωμάτων τους.
Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων σε συνάντησή τους σήμερα (28/7) με τον Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη υπογράμμισαν, ότι εάν δεν επιλυθεί το θέμα που έχει προκληθεί, θα δημιουργηθούν δεκάδες χιλιάδες νέα "κόκκινα" δάνεια, ενώ θα υπάρξει κατακόρυφη αύξηση των επισφαλειών.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει ήδη διαπιστώσει παραβίαση της υποχρέωσης των τραπεζών για προσήκουσα προσυμβατική ενημέρωση των δανειοληπτών.
Διατύπωσε δε, τη σχετική με τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο πρότασή του, την οποία απέστειλε στις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha Βank και Eurobank Ergasias, καθώς και στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.
ΠΗΓΗ : www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις