Τι λέει στο μήνυμά του για την “ημέρα της νίκης” ο Τούρκος Αρχηγός και τι προκαλεί εντύπωση

akar 
Το μήνυμα του Αρχηγού των τουρκικών ΕΔ στρατηγού Χ.Ακάρ για την “ημέρα της νίκης” ((Zafer Bayram),που εορτάζεται στις 30 Αυγούστου,είχε μεγάλες “δόσεις” από Κεμάλ!
Οι συχνές αναφορές του σ΄ αυτόν είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία,όπου βλέπουμε φωτογραφίες του ιδρυτή της τουρκικής “δημοκρατίας” να “αποκαθηλώνονται” ακόμη και από σχολεία.
Προφανώς ο Ακάρ δεν έγραψε το μήνυμά του χωρίς αυτό να έχει την έγκριση του Ερντογάν και η εξήγηση που μπορεί να δοθεί είναι ότι οι αναφορές στον Κεμάλ,είναι μια προσπάθεια “εξισορρόπησης” του κλίματος που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία.Όσο ισχυρός κι αν αισθάνεται ο Ερντογάν,είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να “ξεριζώσει” έτσι απλά τις κεμαλικές ρίζες της Τουρκίας με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές Τούρκων.
Κατά τ΄ άλλα ο Ακάρ στο μήνυμά του κάνει αναφορές στην “επιχείρηση” στη βόρεια Συρία,με την κωδική ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”.Λέει ακόμη ότι οι επιχειρήσεις κατά των “τρομοκρατών” θα συνεχιστούν.Τρομοκράτες στην Τουρκία μπορούν να θεωρηθούν…άπαντες πλέον.Οι Γκιουλενικοί,οι Κούρδοι,αυτοί που έχουν σχέσεις με τους Κούρδους…Οποιοσδήποτε.
Πάντως φέτος η “ημέρα της νίκης” δεν θα εορταστεί ούτε καν με παρελάσεις…Ο Ερντογάν δεν ρισκάρει να βγουν άρματα μάχης στους δρόμους,ούτε για παρέλαση…

ΠΗΓΗ : www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις