“Μήπως πιαστήκαμε κορόϊδα”! Ποιοι στρατιωτικοί θέτουν το ερώτημα

alexiptotistesΠροβληματισμός υπάρχει σε ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών οι οποίοι αν και είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης από τα τέλη του 2010, επέλεξαν να μείνουν στην υπηρεσία.
Υποτίθεται ότι δεν θα θιγόταν ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με τους προηγούμενους νόμους οποτεδήποτε και αν αποχωρούσαν από την υπηρεσία. Πριν από  τη  ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου με τα πτητικά, καταδυτικά, επίδομα αλεξιπτωτιστή κλπ είχαν συμπληρωμένατα πλήρη 35 – 40 συντάξιμα έτη υπηρεσίας. Τώρα με το νέο νόμο 4387/16 είναι  αδικημένοι σε σύγκριση με όσους είχαν αποφασίσει να αποχωρήσουν από το 2010.
Το εύλογο ερώτημα είναι: Μήπως το δίκαιο είναι  οι στρατιωτικοί με  θεμελιωμένα δικαιώματα από το 2010 που παραμείναν έως και σήμερα πρέπει να έχουν μια ευνοϊκότερη αντιμετώπιση στην αποχώρησή τους και στο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης;
Το δεύτερο ερώτημα που θέτει αυτή η κατηγορία στρατιωτικών είναι το εξής:
Ο νέος νόμος 4387/16 δεν αναφέρει στον υπολογισμό πτητικών εξαμήνων τίποτα για τον διπλασιασμό συντάξιμης υπηρεσίας όπως επίσης και για την προσαύξησή τους, όπως αναφερόταν στους προηγούμενους νόμους. Οι οποίοι για τις ειδικές κατηγορίες ανέφεραν  τη φράση ότι παραμένει έως έχει το ΠΔ 169/2007 στα άρθρα 41, 42, 43.
Μήπως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να απαντήσει και να λύσει απορίες αλλά και αγωνίες;

ΠΗΓΗ : www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)