ΤΟΥΡΚΙΑ σε αστάθεια: Έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ μαζικές συλλήψεις στην Πόλη

diyarbakir 
Έκρηξη σημειώθηκε  σε περιοχή που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας της Τουρκίας.

Υπάρχουν τραυματίες, μετέδωσε παράλληλα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, σύμφωνα με το οποίο ασθενοφόρα σπεύδουν στο σημείο της έκρηξης.
Την ίδια ώρα η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε  επιδρομές σε τρία δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος 173 μελών του προσωπικού των δικαστηρίων στο πλαίσιο της έρευνας για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα, μετέδωσε σήμερα το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Η Άγκυρα έχει κατηγορήσει τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα και επιδιώκει την έκδοσή του. Ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες και έχει καταδικάσει το πραξικόπημα.
Η αστυνομία ερευνά τα γραφεία μελών του προσωπικού στο κύριο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Τσαγκλαγιάν καθώς και σε δύο άλλα μέγαρα δικαστηρίων στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετέδωσε το Dogan.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων η αστυνομία μετέφερε μερικούς από τους συλληφθέντες στο Τσαγκλαγιάν σε αστυνομικό τμήμα για ανάκριση.
Περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, από τους οποίους 17.000 έχουν συλληφθεί επισήμως, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 240 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές. Στο πλαίσιο της καταστολής που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμοτητα περισσότεροι από 76.000 δημόσιοι λειτουργοί, δικαστές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενω σχεδόν 5.000 έχουν απολυθεί.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις