Την πραγματική αποστολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία αποκάλυψε ο Ερντογάν

erdogan_koufos

Την πραγματική αποστολή που έχει αναλάβει η Τουρκία στη βόρεια Συρία αποκάλυψε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους που τον συνέδευσαν στην Κίνα για τη Σύνοδο των G20.Η περιοχή της βόρειας Συρίας στην οποία έχει στείλει τους “κατακτητές” του θα είναι η νέα “πατρίδα” μέσα στην πατρίδα τους για πρόσφυγες από τη Συρία.Σε αντάλλαγμα ο Ερντογάν έχει πάρει το “πράσινο φως’ εξολόθρευσης των Κούρδων και προσπαθεί να κερδίσει και την περιοχή της βόρειας Συρίας την οποία θα ελέγχει.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής από τη Κίνα ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Μπαράκ Ομπάμα θέλει να κάνουν “κάτι μαζί”  για τη Ράκκα, σημαντικό κέντρο του Ισλαμικού Κράτους.Αυτό το κάτι δεν μπορεί παρά να είναι στρατιωτική επιχείρηση.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ  ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι δυστυχώς η διεθνής κοινότητα δεν πέτυχε στις εξετάσεις για το θέμα των προσφύγων και συνεχίζει να μην έχει καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις αυτές. Αναφερόμενος στις διμερείς επαφές του στην Κίνα, είπε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έχει μια πιο θετική προσέγγιση στο θέμα των προσφύγων. Όπως είπε, το θέμα της ζώνης ασφαλείας το έθεσε στη σύνοδο της Αττάλειας και ως θέμα αρχής κανένας δεν είναι εναντίον, αλλά από τότε μέχρι σήμερα κανείς δεν έκανε κάποια κίνηση. Για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι από την Τζεράμπλους κατευθύνονται προς το νότο, ωστόσο το μόνο μέρος που είναι προβληματικό είναι το Χαλέπι. Τα προβλήματα σχετικά με το Χαλέπι τα συζήτησε και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν. Όπως είπε οι Υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών θα πραγματοποιήσουν τριμερή συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός πριν το τέλος της βδομάδας που ξεκινά το μπαϊράμι των μουσουλμάνων. Στόχος είναι να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια με τον Ερυθρό Σταυρό, ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο Βλαδιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι σε 2-3 μέρες μπορούν να καταλήξουν σε λύση σε αυτό το θέμα. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι με την κατάληψη της Τζεραμπλούς το Ισλαμικό Κράτος αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει και να πάει στη Μπαμπ. Ωστόσο ανέφερε ότι το πιο σημαντικό κέντρο για τους τζιχαντιστές είναι η Ράκκα και ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να κάνουν κάτι μαζί με την Τουρκία για τη Ράκκα. “Εμείς του είπαμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας”, πρόσθεσε

http://www.militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις