Στη μαύρη λίτσα του Ερντογάν τα Στρουμφάκια και ο Μπομπ Σφουγγαράκης

Στη μαύρη λίτσα του Ερντογάν τα Στρουμφάκια και ο Μπομπ Σφουγγαράκης
Εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρυχθεί στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, η κυβέρνηση προχώρησε στη διακοπή δορυφορικού σήματος δέκα καναλιών -κουρδικών ή θεωρούμενων «φίλα προσκείμενων στους αυτονομιστές».


Μεταξύ τους, ήταν και το μοναδικό παιδικό κανάλι που εκπέμπει στην κουρδική γλώσσα, το Zarok TV, στην κορυφή των ανατρεπτικών μηνυμάτων του οποίου βρίσκονται... τα Στρουμφάκια, ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης και ο Γκάρφιλντ.

Όπως ανέφερε στη γερμανική Deutsche Welle (η οποία έχει μπει και η ίδια σε διαμάχη με την Άγκυρα) η επικεφαλής του Zarok TV Ντιλέκ Ντεμιρέλ, το σήμα του καναλιού διακόπηκε απότομα και χωρίς προειδοποίηση ή εξήγηση από την τουρκική κυβέρνηση.

Η Ντεμιρέλ είπε στην DW ότι μέσω δικηγόρων τής διαμηνύθηκε ότι το κανάλι έκλεισε, όπως και τα υπόλοιπα, ως «αποσχιστικό και ανατρεπτικό μέσο μαζικής ενημέρωσης». Η αναφορά έγινε ανεπίσημα, και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη διαταγή που να μπορεί να οδηγήσει σε νομική απάντηση, ανέφερε η Ντεμιρέλ.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως όποιο λάθος έγινε μπορεί να διορθωθεί και να αρχίσουμε ξανά να εκπέμπουμε» είπε.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)