Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Αλέξης Τσίπρας


Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016».

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου, διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ και αφορά ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι «η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας, η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων, η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους και η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων» ανέφερε προ ημερών η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 7 Οκτωβρίου.

(news247.gr)
http://staratalogia.blogspot.gr/2016/10/blog-post_50.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)