Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ νεκρός υπο ύποπτες συνθήκες


 O Yves Chandelon, ο επικεφαλής ελεγκτής του ΝΑΤΟ οσο αφορά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος χρήματος, έχει βρεθεί νεκρός στο αυτοκίνητό του σε ένα περιστατικό που εγείρει υποψίες.


Ο θάνατος του 62χρονου Chandelon, που μοιάζει με αυτοκτονία απο σφαίρα στο κεφάλι, συνέβη στις 16 Δεκεμβρίου. Ο Βελγικός Τύπος άρχισε να αποκαλύπτει το περιστατικό στις 21 Δεκεμβρίου καθώς η οικογένειά του, εχει υποψίες σχετικά με το θάνατό του.

Ο Chandelon είναι αριστερόχειρας, και το όπλο βρέθηκε στο δεξί του χέρι, και δεν ήταν ένα από τα τρία όπλα του Chandelon. Αυτές οι λεπτομέρειες οδηγούν σε δολοφονία και όχι σε αυτοκτονία.

Το σώμα του βρέθηκε κοντά στην πόλη της Andenne στην περιοχή των Αρδεννών του Βελγίου 140, χιλιόμετρα από το γραφείο του στο στην NPSA στο Capellen, στο Λουξεμβούργο και 100 χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία του στην πόλη της Tournai όπου πήγε να δει ένα φίλο.

Ο θάνατος του Chandelon έγινε τρεις ημέρες πριν από τη δολοφονία του πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία Andrey Karlov στις 19 Δεκεμβρίου. Ένας άλλος Ρώσος διπλωμάτης, ο Petr Polshikov, βρέθηκε επίσης νεκρός στο διαμέρισμά του στη Μόσχα την ίδια μέρα.

Daily Sabah

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις