“Κατασκευάζουμε πυραύλους εδάφους-εδάφους με βεληνεκές 1000 χλμ” ανακοίνωσε η Τουρκία!

Η υπό κρατικό έλεγχο τουρκική εταιρεία Roketsan  αναπτύσσει σύστημα πυραύλων  εδάφους-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα στην ιστοσελίδα της η τουρκική γραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος “Μπόρα” όπως λέγεται προχωρά κανονικά. Ο τελικός στόχος του προγράμματος είναι να παραχθούν πύραυλοι με βεληνεκές 1000 χιλιομέτρων.Σύμφωνα με δημοσιεύματα μ΄ αυτή την εμβέλεια στο στόχαστρο των τουρκικών πυραύλων μπαίνουν πολλές πρωτεύουσες ξένων χωρών. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη,τη Τεχεράνη, το Τελ Αβίβ, το Κάιρο, το Βελιγράδι, την Αθήνα, το Κίεβο και τη Βουδαπέστη.
Το 2016, ο επικεφαλής του SSM Ισμαήλ Ντεμίρ είχε δηλώσει  ότι η Τουρκία θα μπορούσε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα επιθετικό πυραυλικό σύστημα, παράλληλα με τα  σχέδιά της για την κατασκευή ενός αντιπυραυλικού  αμυντικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς.

http://www.militaire.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%B4/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕΣΩ TAXISNET! (ΟΔΗΓΙΕΣ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ε.Σ.)