Δέκα χρόνια στα σύνορα! Οι ξεχασμένοι στρατιωτικοί των μεταθέσεων!

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταθεσεις στρατιωτικων
Κάποιοι παίρνουν μετάθεση όποτε θέλουν κι όπου θέλουν και κάποιοι κλείνουν …10 χρόνια στην ίδια φρουρά! Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις θα πείτε; Υπάρχουν και το παραδέχεται και το ίδιο το ΓΕΣ σε επίσημο έγγραφό του μάλιστα!

Σ΄ ένα έγγραφο με ημερομηνία 9 Νοεμβρίου 2016, το ΓΕΣ ανάμεσα στους στόχους που θέτει για το 2017 ,αναφέρει ως πρώτο στόχο:
(1) Η αντικατάσταση – μετάθεση των στελεχών που υπηρετούν, χωρίς να το επιθυμούν, 10 έτη και άνω στην ίδια φρουρά.
Δέκα χρόνια στον Έβρο ή σε κάποιο ακρητικό νησί δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανένα. Κι όμως όπως φαίνεται στο έγγραφο του ΓΕΣ τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν!
Το έγγραφο είχε συνταχθεί και κυκλοφορήσει επί Αρχηγίας Β.Τελίδη. Ο στόχος να μετατεθούν όλα τα στελέχη της …10ετούς υπηρεσίας στη μεθόριο πιστεύουμε ότι παραμένει “ζωντανός” και για τον νέο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή.
Τι άλλο αναφέρεται στο έγγραφο – απολογισμό για τις μεταθέσεις του 2016; Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται:
•Ο αριθμός των στελεχών, τα οποία μετατέθηκαν, μειώθηκε κατά 1.113 στελέχη σε σύγκριση με το έτος 2015.
•το συνολικό ποσοστό των ικανοποιηθέντων στελεχών αυξήθηκε από το 82,72% το έτος 2015 στο 83,22% που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων πέντε ετών. Ειδικότερα, ο αριθμός των ικανοποιηθέντων στελεχών αυξήθηκε κατά 3.000 στελέχη σε σύγκριση με το έτος 2015.
•Το συνολικό ποσοστό στελεχών που μετατίθενται ή παραμένουν κατ’ εξαίρεση λόγω ειδικών συνθηκών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, στελέχη που επιμελούνται τέκνα με αναπηρία κτλ) αυξήθηκε από το 11,05% το έτος 2015, στο 11,32%.
• Ο αριθμός των παραπάνω στελεχών, τα οποία εξετάζονται – μετατίθενται με συγκεκριμένα δεσμευτικά κριτήρια, αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω, με δεδομένο ότι, μετά από τροποποίηση της νομοθεσίας το έτος 2016, προστέθηκαν 3 επιπλέον κατηγορίες ειδικής μεταθετικότητας.
militaire.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις