Πώληση “πακέτο” F-16 Block 30 και NH-90 από Ελλάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αποτέλεσμα εικόνας για f16 block 30

άρθρο από militaire.gr

Η πώληση των ελληνικών F-16 Block 30,δεν είναι η μοναδική που απασχολεί σε σχέση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Γίνονται συζητήσεις για να πουληθούν μαζί με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα NH-90,για τα οποία ως γνωστόν υπάρχει θέμα. Τα ΗΑΕ φέρονται να συζητάνε την πώληση “πακέτο” και οι Γάλλοι δείχνουν θετικοί στο να “ξεμπερδεύουν” μ΄ αυτό το αγκάθι.
Οι συζητήσεις για τα F-16 προχωρούν και για τα NH-90 βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Τι θα κερδίσει σε χρήμα η Ελλάδα αν ολοκληρωθούν αυτές οι συμφωνίες; Περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια,τα οποία θα μπουν στον “κουμπαρά” του εκσυγχρονισμού των F-16. Πως θα καλυφθεί το κενό των NH-90 που έτσι κι αλλιώς δεν είναι μεγάλο,αφού τα ελικόπτερα σπάνια πετάνε; Η πιθανότερη επιλογή είναι να πάρουμε κι άλλα CHINOOK από τις ΗΠΑ.
Σήμερα πάντως αναχωρεί για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κυβερνητική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα, με αντικείμενο την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της επίσκεψης η ελληνική αποστολή θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Εμιρατινούς αξιωματούχους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην ελληνική πρωτοβουλία για μια οργανωμένη προσέγγιση του επιχειρηματικού κόσμου των ΗΑΕ με συγκεκριμένες επενδυτικές και εξαγωγικές προτάσεις.Μπορεί στην ατζέντα της ελληνικής αντιπροσωπείας να μην βρίσκονται τα εξοπλιστικά, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι κουβέντα θα γίνει. Τα ΗΑΕ θέλουν να πάρουν τα ελληνικά F-16 για να τα χρησιμοποιήσουν για την εκπαίδευση των χειριστών τους και βιάζονται να βρουν αεροπλάνα γι΄ αυτό το σκοπό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις