ΚΡΙΣΕΙΣ 2019: Το σήμα Καμμένου για το ΚΥΣΕΑ


Εκτός από την τροπολογία αναβάθμισης των μαχητικών F-16, εξίσου "καυτό" και επίκαιρο ζήτημα είναι αυτό των κρίσεων των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, που λαμβάνουν χώρα στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, το λεγόμενο ΚΥΣΕΑ.


Παράταση ενός μήνα όλα δείχνουν πως θα δοθεί στις αποφάσεις για τις κρίσεις αρχηγών, οι οποίες βάσει νόμου πρέπει να πραγματοποιηθούν έως την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιανουαρίου. 

Αυτό ήταν το σήμα που εξέπεμψε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη εκκρεμμότητα από το OnAlert, μετα τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, υπενθύμισε με νόημα οτι οι διατάξεις του νόμου προβλέπουν τη δυνατότητα αναβολής για τριάντα ημέρες.

Φαίνεται πως σε αυτήν την λύση συνηγορεί και ο πρωθυπουργός με δεδομένη και την ταραχώδη συγκυρία που διάγει ο κυβερνητικός συνασπισμός και με δεδομένο ότι ο ορίζοντας των πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να είναι πυκνός γεγονότων.

Σε κάθε περίπτωση η οριστικοποίηση των αποφάσεων θα ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα έχουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου. 

ΠΗΓΗ:http://www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις