32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Τι απίθανο ισοδύναμο ζητάει βουλευτής

32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Τι απίθανο ισοδύναμο ζητάει βουλευτής – Όταν οι βουλευτές γίνονται αρχιστράτηγοι…. προτείνουν λύσεις με τοπικιστικό χαρακτήρα

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να επικρίθηκε σφοδρά -και μέσα από το Armyvoice.gr– για την προσφιλή του συνήθεια να εμφανίζεται με στρατιωτικές στολές, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν βουλευτές που βλέπουν τον εαυτό τους σε ρόλο …αρχιστράτηγου.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευτούν οι προτάσεις που καταθέτουν στην Βουλή για να υπάρξουν «ισοδύναμα» στην τοπική κοινωνία που τους εκλέγει, μετά την μεταφορά της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
Η μετακίνηση μιας τόσο μεγάλης Μονάδας προφανώς και αποφασίζεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Φαίνεται όμως ότι κατά την κρίση των πολιτικών, τα Γενικά Επιτελεία που έχουν κάνει τις μελέτες δεν επαρκούν και έτσι φροντίζουν τα τα υποκαταστήσουν προτείνοντας «μεταφορικά ισοδύναμα».
Οι πληροφορίες που δίνονταν από επίσημα χείλη στο ΓΕΕΘΑ την περίοδο των Χριστουγέννων, ήταν ότι η 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών πρόκειται να μετακινηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα συνδύαζαν την μεταφορά με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, και την αναβάθμιση της διακλαδικής διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων.
Ωστόσο το σχέδιο φαίνεται να μην ικανοποίησε τον βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστο Μπουκώρο, ο οποίος με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ζητά την μεταφορά στον Βόλο
«άλλης Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα η Σχολή Αλεξιπτωτιστών, για προφανείς λόγους ύπαρξης του συνόλου των αναγκαίων υποδομών και του ανάγλυφου του εδάφους στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας».
Ακόμα κι αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι επιχειρεί να παρέμβει στον σχεδιασμό της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι με την πρότασή του αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που θα έχει η προτεινόμενη μεταφορά της Σχολής Αλεξιπτωτιστών στην κοινωνία της περιοχής που εδρεύει.
Ο κ. Μπουκώρος σκεπτόμενος καθαρα τοπικιστικά, δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει εάν φύγει η όποια Μονάδα προτείνει από την περιοχή που βρίσκεται σήμερα.
Τον ενδιαφέρει μόνο να μην υπάρχουν επιπτώσεις την περιφέρεια που εκλέγεται κι ας υπάρχουν επιπτώσεις σε άλλες.
Αποτελεί άραγε μενονωμένη περίπτωση ή πρότασή του αντικατοπτρίζει τον τρόπο που επιθυμεί να κυβερνήσει η ΝΔ;
Ποια είναι άραγε η άποψη του τομεάρχη άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια για τις προτάσεις του βουλευτή Μαγνησίας;
Δείτε την ερώτηση
ΠΗΓΗ:https://www.armyvoice.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις