Εκτός ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικού Σώματος 2.417 άτομα πολιτικού προσωπικού


Highslide JS23.02.12








Με απόφαση  του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, σε εκτέλεση του  Νόμου 4024/2011, καταργούνται συνολικά 2.417 θέσεις πολιτικού προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, επί συνόλου 3.458 θέσεων.

Από αυτές, οι 956 είναι οργανικές θέσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου επί 1.055 και οι 1.461 είναι οργανικές θέσεις μονίμου πολιτικού προσωπικού, επί 2.403 θέσεων.

Επίσης, ο κ. Παπουτσής, υπέγραψε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση και λειτουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αποστολή της είναι η παρακολούθηση θεμάτων σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση, την εκπαίδευση και επιμόρφωση, τη μισθοδοσία, την ασφαλιστική κάλυψη του πολιτικού προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η προτεινόμενη διοικητική μεταρρύθμιση ολοκληρώνει  τη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται, ότι στη νέα δομή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και εποπτεύονται ανάλογα με τις αρμοδιότητες από τις

- Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης
- Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
- Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή:http://poli-politiki.gr
Ευχαριστούμε για το άρθρο τον Π.Β.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις