Ο Αβραμόπουλος στις ΗΠΑ,καλεσμένος του Πανέτα.



Βενιζέλος και Μπεγλίτης δεν είχαν προσκληθεί σε διάστημα σχεδόν δύο ετών στις ΗΠΑ. Ο Δ.Αβραμόπουλος, λίγους μήνες μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του ΥΕΘΑ ,έλαβε επίσημη πρόσκληση για ταξίδι στις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΕΘΑ

“ανταποκρινόμενος σε επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας των Η.Π.Α. κ. Λίον Πανέτα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Η.Π.Α. από 2 έως 4 Απριλίου 2012.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, πέραν από τη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό Ομόλογό του, θα έχει σειρά επαφών με υψηλόβαθμους αμερικανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας”.

Η πρόσκληση στον ΥΕΘΑ μιας κυβέρνησης που υποτίθεται είναι υπό προθεσμία ,δείχνει ότι οι ΗΠΑ ,είτε εκτιμούν ότι οι εκλογές ακόμη καθυστερούν -πάντα έχουν ...άποψη όπως θα θυμάστε από τη περίπτωση Κρίστοφερ- είτε εκτιμούν ότι κι εκλογές να γίνουν ,πάλι Αβραμόπουλος θα είναι ΥΕΘΑ και πάντως σίγουρα δείχνουν ότι κάτι θέλουν.

Αν αυτό το κάτι θα έχει σχέση εκτός από τα ρευστά γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή και με “εξοπλιστικές προτάσεις” ,προσαρμοσμένες στις ανάγκες της δύσκολης εποχής,πολλοί το θεωρούν βέβαιο.

Η υπόθεση των 400 αρμάτων μάχης Abrams ,δεν έχει τελειώσει και δεν αποκλείεται ο Αβραμόπουλος να επιστρέψει και με άλλες τέτοιες προτάσεις.



Πηγή: www.onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις