Eύσημα στην 112 Πτέρυγα Μάχης από τον Διοικητή του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου Σμύρνης



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του, τον Διοικητή του ΝΑΤΟϊκού Αεροπορικού Στρατηγείου Σμύρνης, Αντιπτέραρχο Ralph Jodice II με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός Αντιπτέραρχος, μετέβη στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΔΑΥ, Υποπτέραρχος (Ι) Κωνσταντίνος Πριόνας. Ακολούθησε επίσκεψη και ενημέρωση στις εγκαταστάσεις της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Εγκαίρου Προειδοποιήσεως και Ελέγχου (380 ΜΑΣΕΠΕ), σχετικά με τη συμμετοχή της στην Επιχείρηση “Unified Protector” του ΝΑΤΟ για την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από τη Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 18ης Μαρτίου 2011, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διέθεσαν τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δύο αεροσκάφη AEW&C EMB-145H Erieye, δύο ελικόπτερα AS-332 Super Puma CSAR, δύο φρεγάτες καθώς και διευκολύνσεις σε αεροπορικές βάσεις για τεχνική υποστήριξη, ανεφοδιασμό και απο/προσγειώσεις συμμαχικών αεροσκαφών.


Πηγή: www.defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις