Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Με μικρά επεισόδια ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου. Η αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια, αποκλείοντας την ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος με σιδερένια κιγκλιδώματα και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤΣ, ενώ προχώρησε σε 23 προσαγωγές. Όλοι οι σταθοί του Μετρό έχουν ανοίξει. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη στρατιωτική παρέλαση. 


Το Σύνταγμα θύμιζε φρούριο, καθώς στήθηκαν σειρές κιγκλιδωμάτων κατά μήκος των πεζοδρομίων των κεντρικών δρόμων και μπροστά από τα κάγκελα παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Λίγο πριν από τις 11:00, μικροένταση προκλήθηκε έξω από το Παλλάς, όταν ομάδα αριστεριστών και εκπροσώπων της ΟΛΜΕ επιχείρησε να περάσει από τον αστυνομικό φραγμό από την οδό Βουκουρεστίου προς την οδό Πανεπιστημίου, ωστόσο οι δυνάμεις των ΜΑΤ την απώθησε. Σημειώθηκαν αντεγκλήσεις, αλλά όχι περαιτέρω επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε 23 προσαγωγές.

Η μαθητική παρέλαση άρχισε λίγο μετά τις 11:00, εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και συνθημάτων κατά του ΔΝΤ, της τρόικας και των μέτρων της κυβέρνησης. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μαθητές που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης δεν έστρεψαν το κεφάλι, σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας.


Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου σηκώθηκαν κάποια πανό, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία, όπου αναγραφόταν  με κόκκινα γράμματα το σύνθημα: «Δεν πωλείται».

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία  προχώρησε σε 23 προσαγωγές, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια, που σημειώθηκαν λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα. 

Η ένταση δημιουργήθηκε στην Οδό Βουκουρεστίου μεταξύ αστυνομικών και μελών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Καθηγητές και δάσκαλοι πραγματοποιούσαν πορεία από την οδό Σταδίου και εμποδίστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας να προσεγγίσουν τον χώρο 
της παρέλασης. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου και παραμένουν μέχρι αυτή τη στιγμή.



Πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις