"Λυπάται" ο Αλέν Ζιπέ που η Ρωσία δεν αφήνει να βομβαρδίσει το ΝΑΤΟ την Συρία...

Image
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα πως η παροχή όπλων στους αντικαθεστωτικούς στη Συρία μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο. "Ο συριακός λαός είναι βαθιά διχασμένος και αν δώσουμε όπλα σε μια ορισμένη οργάνωση της αντιπολίτευσης στη χώρα, θα προκαλέσουμε εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στους χριστιανούς, τους αλουίτες, τους σουνίτες και τους σιίτες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη καταστροφή από την σημερινή", τόνισε ο Ζιπέ στο ραδιοσταθμό France Culture.

Σύμφωνα με τον Ζιπέ, η Ρωσία που έχει μπλοκάρει κάθε προσπάθεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Συρία, "έχει κάνει λάθος υπολογισμό, μεσοπρόθεσμα".

"Μας προσάπτει την επέμβαση στη Λιβύη, θεωρεί ότι ξεπεράσαμε την εντολή μας στη Λιβύη, κάτι που δεν το νομίζω",τόνισε ο Ζιπέ, υπογραμμίζοντας πως "η Ρωσία έχει συμφέροντα στη Συρία: Πουλάει μεγάλες ποσότητες όπλων ή τουλάχιστον πουλούσε μεγάλες ποσότητες όπλων στο συριακό καθεστώς".

"Η Ρωσία φοβάται επίσης την διάδοση του Ισλάμ στο έδαφός της και για το λόγο αυτό είναι αρνητική σε αυτό που συμβαίνει στη Συρία", πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ζιπέ "εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να δει πραγματικά τι συμβαίνει στη Συρία".Kαι να τους επιτρέψει να βομβαρίδοσουν με την ησυχία τους και να εγκαταστήσουν μια ακόμα αποικιακή κυβέρνηση...

Πηγή: www.DefenceNet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις