USAF για Ιράν: «Δεν θα θέλατε να είστε κοντά όταν κτυπήσουμε»!



Τα σχέδια επίθεσης για το Ιράν είναι «έτοιμα και στη θέση τους», δήλωσε ο αρχηγός της αμερικανικής Αεροπορίας από την Ουάσιγκτον υπογραμμίζοντας έτσι την ετοιμότητα των ΗΠΑ –τουλάχιστον από πλευράς αεροπορικών χτυπημάτων- για την στρατιωτική προσβολή του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.
Μάλιστα ο αρχηγός της USAF πτέραρχος Norton Schwartz δήλωσε με νόημα στους δημοσιογράφους ; «Με αυτό που είμαστε ικανοί να κάνουμε, δεν θα θέλατε να είστε στην περιοχή»(!) όπως μετέδωσε το Bloomberg.
Πληροφορίες οι οποίες προέρχονται από ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου αναφέρουν ότι στα σχέδια περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο κοινής επιχείρησης από κοινού με την ισραηλινή Αεροπορία, με την USAF να αναλαμβάνει μέρος των αναγκών εναέριου ανεφοδιασμού για τα ισραηλινά αεροσκάφη.
Οι στόχοι της αμερικανικής Αεροπορίας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα επεκταθούν πολύ πιο πέρα από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις και θα περιλαμβάνουν τη χημική βιομηχανία της χώρας, στρατόπεδα και συγκεντρώσεις των ιρανών φρουρών της επανάστασης, τις επίλεκτες δυνάμεις του σώματος  Quds, στόχους του τακτικού στρατού καθώς και το αρχηγείο των μυστικών υπηρεσιών.
Παράλληλα ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Martin Dempsey ο οποίος πρόσφατα είχε συστήσει αυτοσυγκράτηση στο Ισραήλ από το προχωρήσει σε ένα κτύπημα στο Ιράν, δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία άλλη ομάδα στις ΗΠΑ πιο αποφασισμένη από το να εμποδίσει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα».
Ο ίδιος αρνήθηκε πάντως πως είχε συμβουλεύσει το Ισραήλ να συγκρατηθεί και να μην προχωρήσει σε μια επίθεση, πρακτικά διαψεύδοντας τον εαυτό του. Μια εβδομάδα πριν ο ίδιος είχε δηλώσει πως μια επίθεση στο Ιράν αυτή τη χρονική περίοδο θα ήταν πρόωρη ενώ θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή.

Πηγή: onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις