Με τα Abrams οι Τούρκοι θυμήθηκαν το "εθνικό άρμα" Altay

 

Τυχαία και συμπτωματικά λίγα 24ωρα μετά την οριστικοποίηση της παραχώρησης των 400 αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα,οι Τούρκοι άρχισαν να ξαναγράφουν για το “εθνικό άρμα μάχης” που θα κατασκευάσουν.

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της ΧΟΥΡΙΕΤ ,είναι η “μακέτα” του άρματος μάχης Αλτάϊ το οποίο οι Τούρκοι λένε ότι θα βάλουν σε μαζική παραγωγή το 2017.

Το άρμα θα έχει πυροβόλο 120 mm και έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται από το 2007.

Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για να βγει πρώτο εθνικό σχέδιο δεξαμενή της Τουρκίας. MKEK είναι ο υπεργολάβος για 120 mm κύριο όπλο. Μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2017.

Η Otokar που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας αυτό το φιλόδοξο αλλά και με ρίσκο πρόγραμμα έχει υπογράψει μία σύμβαση 500 εκατομμμυρίων δολαρίων για να παραδόσει τέσσερα προτότυπα έως το 2015.Τη θωράκιση του άρματος έχει αναλάβει η Roketsan.

Όλα αυτά όμως είναι ακόμη στα χαρτιά καθώς οι ανταγωνισμοί εταιρειών και στη Τουρκία,προκαλούν καθυστερήσεις και αβεβαιότητα.

Οι Τούρκοι κάνουν βέβαια αυτό που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εμείς εδώ και χρόνια και όχι απαραίτητα στη λογική παραγωγής εθνικού άρματος,αλλά έστω σε επίπεδο σοβαρής συμπαραγωγής.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις