Ο Πανέτα λέει όχι σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα προειδοποίησε  κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και τόνισε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις διπλωματικές και οικονομικές πιέσεις στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

"Πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί, όπως έχει επισημάνει η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, γιατί η πιθανότητα μιας έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης θα κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση και θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους αθώους πολίτες", είπε ο Πανέτα μιλώντας σε επιτροπή του Κογκρέσου.

Το υπουργείο αναθεωρεί τα σχέδιά του εξετάζοντας διάφορα πιθανά σενάρια, όπως είναι η συνήθης πρακτική, όμως βασικός στόχος είναι να πιεστεί ο Άσαντ με άλλους τρόπους, πρόσθεσε. Η Ουάσινγκτον προμηθεύει τη συριακή αντιπολίτευση με τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά είδη άλλα μέχρι στιγμής δεν συμφωνεί να παράσχει όπλα στους εξεγερμένους.

Ο Πανέτα σημείωσε ότι η κρίση στη Συρία δεν μπορεί να τερματιστεί με μονομερείς ενέργειες από τις ΗΠΑ ή από κάποια άλλη χώρα αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί με συντονισμένη, διεθνή προσπάθεια. "Δεν υπάρχει κάποια μαγική λύση. Θα ήθελα να υπήρχε, όμως δεν υπάρχει", κατέληξε. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις