Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μύθος» τα περί ρωσικής άσκησης στην Αν. Μεσόγειο!


»Μύθος» τα περί ρωσικής άσκησης στην Αν. Μεσόγειο ως… απάντηση στην τριμερή άσκηση Ελλάδας, ΗΠΑ και Ισραήλ, λένε ναυτικές πηγές στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ!
Η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKAfile – και όχι μόνο -  έγραψε ότι το ρωσικό αντιτορπιλικό Smetliviy  (φωτογραφία) έφτασε στο συριακό λιμάνι Ταρτούς από τη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχει με άλλα πλοία σε μια ναυτική άσκηση, η οποία αποτελεί μήνυμα προς την Ουάσινγκτον και απάντηση στην άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ -Ελλάδας NOBLE DINA.
Έτσι, λέει, δύο ναυτικές δυνάμεις από τη μία η ρωσική και από την άλλη η δύναμη στην οποία συμμετέχει και μία ελληνική φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο θα βρεθούν να ασκούνται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Οι Ρώσοι – ανέφερε- έχουν στείλει στη περιοχή εκτός από το αντιτορπιλικό κι ένα υποβρύχιο ,αλλά κι ένα πλοίο υποστηρίξεως-εφοδιασμού.
Η πραγματικότητα όμως – συμφωνα και με όσα λένε οι Ρώσοι – είναι διαφορετική: Το πλοίο, υπό τη διοίκηση  του καπετάνιου Βίκτορ Σκοκόφ,το περασμένο Σαββατοκύριακο έφυγε από τη Σεβαστούπολη, στη συνέχεια πέρασε τα Στενά του Βοσπόρου και μετά κινήθηκε προς τη Συρία. Μάλιστα, όταν πέρασε από την Κωνσταντινούπολη, έβγαζε τόσοπολύ καπνό (φωτό κάτω) , με αποτέλεσμα  οι Τούρκοι ναυτικοί σχολίαζαν ότι έχει μάλλον πρόβλημα στις μηχανές του, καθώς είναι αρκετάπαλιό! Σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν από τους Ρώσους, το πλοίο βρίσκεται σε αποστολή… περιπολίας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των δραστηριότήτων του είναι προγραμματισμένες μια σειρά από επισκέψεις σε ξένα λιμάνια. SmetliviyΠροσέξτε τώρα: Όταν γραφόταν ότι έκανε ασκήσεις με άλλα πλοία, ήταν στην Συρία και τώρα που κινείται στην Αν Μεσόγειο η άσκηση Ελλάδας -ΗΠΑ-Ισραήλ έχει ουσιαστικά τελειώσει- αύριο τα 2 ελληνικά σκάφη επιστρέφουν από Χάιφα όπου είναι από χθές! Όσο για το πλοίο υποστήριξης του ρωσικού στόλου, αυτό είναι συνεχώς εκει εδώ και… μήνες! Το δε ΝΑΤΟ γνωρίζει οτι το αντιτορπιλικό Smetliviy κατευθύνεται πρός το Αντεν, όπου έχει συγκεκριμένη αποστολή!
Να σημειώσουμε ότι η ασφάλεια του πλοίου κατά τη διέλευση των Στενών και κατά την παραμονή του σε στα διάφορα λιμάνια, παρέχεται από μια αντιτρομοκρατική ομάδα από την ανεξάρτητη ταξιαρχία πεζοναυτών του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, λένε ρωσικές πηγές.
Αυτά λένε οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε από διάφορες πηγές. Τώρα γιατί η ισραηλινή ιστοσελίδα – και ορισμένοι άλλοι – τα..’ ‘φούσκωσαν» ε, ας δώσει οκαθένας την ερμηνεία του!
prionokordela.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις