Να συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό ζητάει ο ΟΗΕ

Τη συνέχιση των συνομιλιών στο Κυπριακό επιθυμούν τα Ηνωμένα Έθνη ώστε να «μην χαθεί η πρόοδος στις συνομιλίες», όπως τόνισε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την συνάντηση του Μπαν Γκι-Μουν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη.

 Ο Ντάουνερ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι στο τραπέζι του διαλόγου εξακολουθεί να υπάρχει το θέμα για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «επαφίεται στα μέρη, η τουρκοκυπριακή πλευρά βλέπει με ενθουσιασμό τη σύγκλησή της και η ελληνοκυπριακή όχι».  

Σχετικά με τις κυπριακές προεδρικές εκλογές, ο αξιωματούχις τόνισε ότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να κάνει σχέδια στη βάση ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, λέγοντας πως ο κ. Χριστόφιας θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι την 1η Μαρτίου.   
Πρόσθεσε όμως: «Η προσοχή του κόσμου θα είναι στραμμένη στο ποιος θα καταλάβει τη θέση του. Αυτό είναι οπωσδήποτε ένα στοιχείο το οποίο όλοι λαμβάνουν υπόψη και ως Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ασφαλώς και είμαστε υπέρ της δημοκρατίας».  

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις