“Τα σώματα ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου θα εκπαιδευτούν στα Σκόπια”

Ο διοικητής των Σωμάτων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου- FSK, αντιστράτηγος Καντρί Καστράτι, δήλωσε ότι  έχει προγραμματιστεί να αποσταλούν  για φοίτηση, στρατιώτες των FSK, στην Στρατιωτική Ακαδημία των Σκοπίων, όπως δημοσίευσε η καθημερινή εφημερίδα ‘Λάιμ’.

Η Δύναμη Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου έχει μνημόνια συνεργασίας με όλες τις χώρες της περιοχής, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης την εκπαίδευση σε αυτά τα κράτη στις στρατιωτικές τους σχολές.

Ωστόσο η FSK έχει συνάψει συμφωνίες με δίδακτρα στη Στρατιωτική Ακαδημία των Σκοπίων για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και στην οποία ακαδημία θα φοιτήσουν  και ορισμένα μέλη της σερβικής μειονότητας της Βοσνίας.

«Μέσα  στις αποστολές και τους στόχους μας για το μέλλον περιλαμβάνεται  η δημιουργία μια πολυεθνικής δύναμης που να συμπεριλαμβάνει εκτός από την αλβανική  κοινότητα και όλες τις άλλες, τις μη αλβανικές του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο Καστράτι.

Ο οποίος πρόσθεσε ότι  για την πληρέστερη εκπαίδευση των αξιωματικών  των FSK θα ήταν απαραίτητη η εκπαίδευση σε ανώτερες στρατιωτικές σχολές, αλλά λόγω έλλειψης γνώσης της αγγλικής γλώσσας, αυτό προς το παρόν δεν είναι εφικτό.

defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις