Έρχονται τα Μ1Α1 Abrams - Υπερσυγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στην Α.Θράκη


Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η αποδοχή της αμερικανικής δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrams, καθώς το κονδύλι (όπως έχει ήδη γράψει το defencenet.gr από τον Μάϊο) έχει βρεθεί και αυτή την στιγμή συζητώνται θέματα υποστήριξης και εργοστασιακής αξιοποίησης των αρμάτων, αλλά και οι λεπτομέρειες για την φόρτωσή τους. 


Ελπίζεται ότι ίσως και μέσα στο καλοκαίρι και πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση εντός του έτους, τα Μ1Α1 Abrams θα εξοπλίσουν τις ελληνικές Τ/Θ και Μ/Κ ταξιαρχίες και θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα LEO1A5, αλλά και τα εναπομείναντα Μ60Α3 στις μονάδες της πρώτης γραμμής.
Ένας από τους λόγους της επίσπευσης της προμήθειας είναι η κάθετη ενίσχυση της μαχητικής ισχύος της 1ης τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη, η οποία σήμερα έχει φτάσει να επανδρώνεται σε προσωπικό όσο το σύνολο, σχεδόν, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών Κλάδων, με άνω των 100.000 προσωπικού!
Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού αναλογικά με την περιοχή στην οποία είναι συγκεντρωμένοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου, ίσως με τα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας να συγκεντρώνουν σήμερα σε τέτοια έκταση ανάλογο προσωπικο.
Η αποδοχή της δωρεάς των Μ1Α1 δεν είχε κολλήσει τόσο στο θέμα των κονδυλίων όσο στον πόλεμο του γερμανικού λόμπι στις ΕΔ κατά της παραλαβής τους και ειδικότερα στην εν μέρει "γερμανοκρατούμενη" Διεύθυνση Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ αλλά και αλλού: Έφτασαν μέχρι και "Δίκτυα Φαντάρων" και ΜΚΟ (!) να καταφερθούν κατά της παραλαβής τους, όπως και διάφοροι απίθανοι "δημοσιογράφοι", μέχρι και ... βουλευτές Αυστριακοί και άλλα τέτοια ωραία.
Όλα αυτά για να μην " το γερμανικό μονοπώλιο" στα άρματα μάχης, το οποίο εν πάση περιπτώσει δεν είχε να προσφέρει κάτι ανάλογο σε ότι αφορά μεταχειρισμένα άρματα LEO2A4.
Εν πάση περιπτώσει τα άρματα έρχονται (να σημειώσουμε την προσφορά του πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακού υπουρογύ Άμυνας Φ.Φράγκου στην προσπάθεια) και θα εξισορροπήσουν εν μέρει το χάος στο ισοζύγιο ισχύος στην περιοχή του Έβρου.
Τα LEO1A5 θα μεταφερθούν στα νησιά για να αντικαταστήσουν τα Μ48Α5. Από τον αριθμό "48" γίνεται αντιληπτό πότε σχεδιάστηκαν: Τρία χρόνια μετά το τέλος του Β'ΠΠ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις