ΥΕΘΑ:Ψάχνουν 114 εκατομμύρια για να "παγώσουν" τη μείωση του 12% στους μισθούς στρατιωτικών


ΥΕΘΑ:Ψάχνουν 114 εκατομμύρια για να `παγώσουν` τη μείωση του 12% στους μισθούς στρατιωτικών



114 εκατομμύρια αναζητούνται άμεσα από το ΥΕΘΑ. Είναι το “σωσίβιο” που μπορεί να “σώσει” για ένα χρόνο τουλάχιστον το μισθολόγιο των στρατιωτικών.Για την ακρίβεια είναι το ποσό που αν βρεθεί μπορεί να σταματήσει τα σχέδια για νέα μείωση των αποδοχών των στρατιωτικών κατά 12%.

Πως προκύπτει το ποσό; Αυτές είναι οι προβλέψεις του μνημονίου και των “τροϊκανών” οι οποίοι με επιμονή που καταντάει τουλάχιστον ύποπτη έχουν “εγκλωβίσει” τις ελληνικές ΕΔ και το προσωπικό τους.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται λοιπόν αν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καταργηθούν όλα τα ειδικά μισθολογία ,μεταξύ των οποίων και των στρατιωτικών το κέρδος θα είναι για φέτος 114 εκατομμύρια ευρώ.Από τον επόμενο χρόνο οι “τροϊκανοί” προβλέπουν “ελάφρυνση” που θα φθάνει τα 226 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορούν να βρεθούν αυτά τα 114 εκατομμύρια ,έστω για να πάει πίσω κατά ένα χρόνο η νέα μείωση στους στρατιωτικούς; Από το ΥΕΘΑ,λένε ότι καταβάλονται μεγάλες προσπάθειες,χωρίς όμως να διευκρινίζεται προς ποιά κατεύθυνση αναζητούνται τα “ισοδύναμα” μέτρα που θα “προσφερθούν” στη τρόϊκα.

Υπάρχει η λύση του κλεισίματος τουλάχιστον 280 μονάδων σ΄ όλη την Ελλάδα,αλλά κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει ότι η ηγεσία του ΥΕΘΑ θα τολμήσει να προχωρήσει σ΄ αυτή τη λύση.

Από αλλού πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν χρήματα. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις