Γιατί καθυστερούν οι μεταθέσεις;


Μεταθέσεις:το `μαγείρεμα` και τα `αιτήματα` καθυστερούν τις μεταθέσεις του προσωπικού

Γιατί καθυστερούν οι μεταθέσεις; Γιατί αργεί το “μαγείρεμα”.

Παρά το γεγονός ότι με  τον  Νόμο 3883/2010 (ΦΕΚ Α 167/24-9-2010) που είχε ψηφιστεί επί ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκε ένα σύστημα τοποθετήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων στελεχών, το οποίο βασίζεται στη μοριοδότηση των προσόντων των στελεχών και την παροχή εγγυήσεων αξιοκρατίας και σεβασμού των διοικητικών διαδικασιών,φαίνεται ότι αλλού είναι …η δύναμη .
          Στις  μεταθέσεις – τοποθετήσεις των στελεχών του 2011, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η  διαδικασία,  με το σύστημα των μορίων και παρατηρήθηκαν βέβαια προβλήματα τα οποία με κάποιο τρόπο αντιμετωπίστηκαν στη πλειοψηφία τους.


          Σύμφωνα  με τον νόμο οι μεταθέσεις έπρεπε να έχουν κοινοποιηθεί στις μονάδες μέχρι τέλος Μαΐου. Όμως τεχνηέντως κάποιοι συνέδεσαν τις μεταθέσεις με τις κρίσεις με αποτέλεσμα να πλησιάζει το μέσο του καλοκαιριού  και τα στελέχη και οι οικογένειες να συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας.
          Ο πραγματικός όμως λόγος που οι μεταθέσεις καθυστερούν φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τις ατελείωτες λίστες με αιτήματα που έχουν φθάσει στο ΥΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία , με τους “αιτούντες” να απαιτούν να ξεπερασθούν τα όποια προβλήματα μοριοδότησης.
          Σε επίπεδο εισηγητών και συμβουλίων μεταθέσεων επικρατεί αμηχανία και φόβος , γιατί τυχόν μη υλοποίηση των μεταθέσεων, που προσκρούουν στο Νόμο και τις σχετικές Υπουργικές αποφάσεις , ίσως να σημάνει την δική τους απομάκρυνση.
          Εάν ο ΥΕΘΑ και οι ΥΦΕΘΑ είναι σε γνώση των παραπάνω και  γίνονται με την έγκριση τους, μπορούν να δηλώσουν πως προχωρούν σε κατάργηση του Νόμου και των σχετικών αποφάσεων, στην αντίθετη περίπτωση ας ελέγξουν για ποίους λόγους δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι μεταθέσεις από τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και κάτω , που σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται ή επηρεάζονται από τις επερχόμενες κρίσεις.  

onalert.gr

Σχόλια

  1. Γιατι δεν αναφερεστε στις μεταθεσεις που εχουνε βγει οι περισσοτερες απο χθες το μεσημερι;Μηπως γιατι στο ταχα λεφτα δεν υπαρχουν,θα γινουνε οι ακρως απαραιτητες προσπαθησατε να καθυσηχασετε τον κοσμο και βγαλατε περισσοτερες απο καθε αλλη φορα; Μεταθεσατε κοσμο αδικως και γυρισατε πισω ατομα στα 2χρονια απο Αθηνα.Μας κλεισατε τα σπιτια μας σας ευχομαι να το βρειτε μπροστα σας στην χειροτερη μορφη το κακο που μας κανατε!Εχει ο Θεος ομως και για εσας καθικια της εξουσιας....
    Ενας ΥΠΕΡΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ των μεταθεσεων του ΣΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις