ΟΧΙ ΝΑΤΟ στην Τουρκία για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία


ΟΧΙ ΝΑΤΟ στην Τουρκία για δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία
Το ΝΑΤΟ απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την έγκριση σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από εναέριο χώρο της Συρίας.Το αίτημα είχε τεθεί την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, αφού η Τουρκία επικαλέστηκε το άρθρο 4 του καταστατικού του ΝΑΤΟ σε απάντηση της κατάρριψης του RF 4.

«Το ΝΑΤΟ δεν έδωσε πράσινο φως στο σχέδιο της Τουρκίας. Κανείς στη συμμαχία δεν φαίνεται να είναι έτοιμος για μια στρατιωτική εμπλοκή στη Τουρκία “,δήλωσε διπλωματική πηγή στην εφημερίδα Daily News Hürriyet .

“Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων απαιτεί μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών σε κατάσταση ετοιμότητας και φυσικά πρέπει κανείς να είναι έτοιμος να δεχθεί απώλειες. Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα είναι αρκετά επιτυχημένη”, δήλωσε δυτικός διπλωμάτης.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ να εγκρίνει οποιοδήποτε σχέδιο που θα προβλέπει ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

"Είναι αυτονόητο ότι η Τουρκία μπορεί να υπολογίζει στο ΝΑΤΟ" ,δήλωσε πάντως ο γγ της συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν . «Το ΝΑΤΟ είναι φυσικά έτοιμη να υπερασπιστεί την Τουρκία, εάν είναι απαραίτητο."

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις