Χάκερ χτύπησαν το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών


Η γνωστή στην Τουρκία ομάδα των «Κόκκινων Χάκερ» (Redhack) χτύπησαν σήμερα το πρωί την ιστοσελίδα του τουρκικού  υπουργείου Εξωτερικών αναρτώντας δύο φωτογραφίες του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να έχει θερμή χειραψία με τον ανατραπέντα ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ. 

Οι φωτογραφίες συνοδεύονταν από τα συνθήματα: «Χθες φίλοι, σήμερα εχθροί», «Δεν είσαστε υπουργείο Εξωτερικών, αλλά υπουργείο πολέμου και υποτέλειας» και δεν θα πολεμήσουμε για τον ιμπεριαλισμό».

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι χάκερ εισήλθαν μόνο στο τμήμα του δικτυακού τόπου όπου γίνονται αιτήσεις για πρόσληψη προσωπικού και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ο ίδιος διαθέτει, οι χάκερ δεν απέκτησαν πρόσβαση σε κρίσιμα έγγραφα του υπουργείου, όπως η αλληλογραφία.

Οι Redhack από την πλευρά τους, με μήνυμά τους στο Twitter, υποστηρίζουν ότι κατέβασαν όλα τα έγγραφα από το δικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών και, για του λόγου το αληθές, υποσχέθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα αντίγραφα των ταυτοτήτων του ξένου διπλωματικού προσωπικού που βρίσκεται στην Τουρκία.

Η ίδια ομάδα έχει στο ενεργητικό της ανάλογες επιθέσεις στους δικτυακούς τόπους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και δήμων που ελέγχονται από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. 

Τη συγκεκριμένη δράση τους οι Redhack την αφιέρωσαν στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης κατά των Αλεβιτών το 1993 στη Σεβάστεια της κεντρικής Τουρκίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 35 άτομα, στην πλειονότητά τους Αλεβίτες καλλιτέχνες και διανοούμενοι.


tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις