Ποια είναι τα χημικά όπλα που-λένε ότι-έχει η Συρία



Ποια είναι τα χημικά όπλα που-λένε ότι-έχει η Συρία"Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων πολεμικών ελιγμών, την περασμενη Πέμπτη η Συρία, δοκίμασε του βαλλιστικούς πυραύλους τύπου Scud D ικανούς να μεταφέρουν χημικά όπλα και νευροπαραλυτικά αέρια ένα σαφές μήνυμα από τον Μπασάρ Άσαντ ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής είναι τώρα στο παιχνίδι για την διάσωση του καθεστώς του.
Αμερικανοί αξιωματούχοι, θορυβημένοι από την κίνηση έξω από τις αποθήκες του τεράστιο οπλοστάσιου του όπου συμπεριλαμβάνει και μεγάλες ποσότητες νευροπαραλυτικού σαρίν, αέριο μουστάρδας και κυάνιο, προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε οι συγκρούσεις στη Συρία να κλιμακωθούν και να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας. 
Ενας αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε οτι “αυτό θα μπορούσε να ορίσει την χρήση  Οπλων Μαζικής Καταστροφής υπό την εποπτεία μας", και τόνισε ότι "είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια". Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αρχίσει να έχει τακτικές συσκέψεις για το θέμα αυτο.
Στρατιωτικές πηγές του DEBKAfile δηλώνουν ότι είναι δύο οι εξελίξεις που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ προς αυτήν την κατεύθυνση: 
1.Αποκαλύφθηκε ότι οι αντάρτες είχαν αγοράσει βόμβες ικανές να εξωλοθρεύσουν τις μονάδες τεθωρακισμένων τύπου T-72 που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Τα τεθωρακισμένα που έστειλε στο Χαλέπι και στα προάστια της Δαμασκού είχαν ανατιναχτεί.
2. Ο πόλεμος έχει φτάσει στο σημείο όπου η κυβέρνηση ελέγχει μόνο τα τμήματα της χώρας όπου βαριά στρατιωτικά σώματα ή δυνάμεις ασφαλείας με τεράστια δύναμη πυρός αναπτύσσονται. Αλλού, οι αντάρτες έχουν το πάνω χέρι. Κατά τη διάρκεια πολεμικών ασκήσεων, οι Σύριοι εκτόξευσαν διάφορα βλήματα εδάφους-εδάφους τα οποια δήλωσαν οτι είναι ικανά να "χτυπήσουν μακρινούς στόχους σε εχθρικό εδαφος." 
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν οτι όλοι οι πυραυλοι Scud, M-600, Fateh- 110 και Zelzal μπορούν να φτάσουν σε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ. Δοκίμασαν επίσης αναβαθμισμένες ρουκέτες τύπου C-802. 
Αν και στρατιωτικές πηγές του  DEBKAfile αναφέρουν ότι η Συρία μετακινεί τις δηλητηριώδη κεφαλές πυραύλων και τα βλήματα σε ειδικές μονάδες ενόψει εργασιών πεδίου ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανέφεραν στην Wall Street Journal οτι η "Δαμασκός προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα όπλα εναντίον ανταρτών ή αμάχων, ενδεχομένως ως μέρος μιας στοχευμένης εκστρατείας εθνικών εκκαθαρίσεων." 
Άλλοι ελπίζουν ότι είναι ενα είδος αντιπερισπασμού προς την δημιουργία φόβου. "


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις