Τελείωσε το ΚΥΣΕΑ, κανείς δεν ενημερώνει…


Μιάμιση ώρα διήρκεσε τελικά η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), χωρίς να προκύψει κάτι ενδιαφέρον. Εντύπωση προκαλεί, ότι μιάμιση ώρα αργότερα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το τι ακριβώς συζητήθηκε, εκτός κι αν η επιλογή του νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος προκάλεσε αντιδράσεις. Τουλάχιστον σε όσα αφορούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, άπαντες δήλωναν μέχρι πριν λίγη ώρα άγνοια, αν και το μόνο που φαίνεται να προκύπτει είναι ότι η ηγεσία μένει προς το παρόν στη θέση της. Λογικά, κάποια στιγμή θα δοθεί το «πράσινο φως» να προχωρήσουν στις κρίσεις…

Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα είναι μέχρι σήμερα Επιτελάρχης, Δημήτριος Μπαντιάς, σε μια επιλογή που συζητιόταν ευρέως πριν ξημερώσει η σημερινή μέρα, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος αρχηγός διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Χρήστο Παπουτσή.
Γεννήθηκε στα Χανιά-Κρήτης στις 23/3/1959, ενώ στο βιογραφικό του ξεχωρίζει το μεταπτυχιακό του στο Ναυτιλιακό Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) στο Βέλγιο (Msc), το οποίο και έλαβε με διάκριση. Από τον Ιανουάριο του 1994 μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 (Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ) αποσπάσθηκε με βαθμό Πλωτάρχη ΛΣ στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ομάδα Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου.
Στη συνέχεια και μετά τον επαναπατρισμό του, είχε συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, υιοθέτηση και εφαρμογή της σύγχρονης Ευρωπαϊκής, Διεθνούς και Εθνικής Ναυτιλιακής Νομοθεσίας, στους τομείς ναυτικής ασφάλειας (safety and security), προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, εξωτερικών σχέσεων, εκπαίδευσης ναυτικών και λοιπών τομέων ναυτιλιακής πολιτικής. Επίσης συμμετείχε σε σειρά υποθέσεων του ΥΕΝ ενώπιον του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Επίσης, υπήρξε για 5 έτη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ (EMSA). Σε υποναύαρχο προήχθη στις 21 Ιανουαρίου 2011 και στις 23 Ιανουαρίου 2012 προήχθη σε αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις