Οριστικό.Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ αλλά αρχίζουν οι κρίσεις; Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Οριστικό.Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ αλλά αρχίζουν οι κρίσεις; Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες



Μετά από αναμονή ενός και πλέον μήνα μετά από την εκλογή της κυβέρνησης, συνεδριάζει το πρωί το ΚΥΣΕΑ αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα ξεκινήσουν οι κρίσεις στις ΕΔ.

Το Λιμενικό Σώμα έχει ενημερωθεί ήδη για συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ .Από το ΥΕΘΑ υπάρχει σιωπή,αλλά κανείς δεν θα πιστέψει ότι θα γίνει ΚΥΣΕΑ μόνο για το Λιμενικό Σώμα και όχι και για τις ΕΔ.Κι όμως τίποτα δεν μπορεί να είναι απίθανο πλέον!

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως  θέλουν τη κυβέρνηση να μην ενδίδει στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από κύκλους αποστράτων προσκείμενων στη ΝΔ ,οι οποίοι ζητούσαν "αποκεφαλισμό" των "αρχηγών που επέλεξε ο Μπεγλίτης".

Η κρισιμότητα των στιγμών αλλά και η επαφή που είχε ο Παναγιωτόπουλος με τους Αρχηγούς αυτό το διάστημα, έχουν κάνει κατανοητό ότι αλλαγές τώρα μόνο προβλήματα στη κυβέρνηση αλλά και στις ΕΔ θα φέρουν.

Επιπλέον αυτό που καίει το προσωπικό των ΕΔ -εκτός από τα οικονομικά- είναι η έναρξη και η τάχιστη ολοκλήρωση των κρίσεων ,ώστε να γίνουν οι τοποθετήσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα και να λήξει η αγωνία εκατοντάδων οικογενειών στρατιωτικών.

Οι πιέσεις βέβαια και χθες όλη μέρα εξακολουθούσαν να είναι αφόρητες και αυτό προκαλεί άλλα θέματα.

Δεν αποκλείεται να "χυθεί αίμα" στο επίπεδο κάτω από τις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας,προς...ικανοποίηση όσων ζητούν "αλλαγές". Σ΄ αυτό το θέμα βέβαια ευθύνες θα έχουν και οι Αρχηγοί αν όπως όλα δείχνουν παραμείνουν στις θέσεις τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις