Κατάρριψη RF4 : Στη γωνία η Τουρκία. Έγιναν οι κηδείες των πιλότων παρουσία Ερντογάν


Κατάρριψη RF4 : Στη γωνία η Τουρκία. Έγιναν οι κηδείες των πιλότων παρουσία Ερντογάν
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν έγινε η κηδεία των πιλότων του RF 4,που καταρρίφθηκε από τα αντιαεροπορικά της Συρίας.

Η κηδεία έγινε στη Μαλάτια,όπου βρίσκεται και η αεροπορική βάση από την οποία είχε απογειωθεί το RF 4 για τη τελευταία του αποστολή.

Μιλώντας στην τελετή κηδείας, ο Διοικητής της αεροπορικής βάσης της Μαλάτιας Μουσταφά Αβτζί είπε ότι “οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους σαν ήρωες”.

Στην τελετή συμμετείχαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδτος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κλιτσνάρογλου, ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζέλ και οι αρηχγοί όλων των σωμάτων ασφαλείας. Η ηγεσία της Τουρκία προσπαθεί να δείξει τη σημασία που δίνει στο συμβάν στέλνοντας και μήνυμα στη Δαμασκό. Οι σοροί των τούρκων πιλότων μετά την τελετή μεταφέρθηκαν στον τόπο γέννησης του όπου και πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες τους.

Στη γωνία η Τουρκία

Η Τουρκία πάντως μετά από τις αρχικές δηλώσεις “στήριξης” και “αποτροπιασμού” για την κατάρριψη του αεροσκάφους ,έχει μπει στη γωνία από τους πάντες. ΗΠΑ και Ρωσία έχουν πει ότι το RF 4 πετούσε σαφώς εντός του εναέριου χώρου της Συρίας,επισημαίνοντας ότι η Τουρκία πήρε το ρίσκο της και έχασε.

Μετά απ΄ αυτές τις τοποθετήσεις και το ΝΑΤΟ απέρριψε το τουρκικό σχέδιο για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία. Η προσπάθεια της Τουρκίας να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στο επεισόδιο με τη Συρία απέτυχε. 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις