Συρία: τουλάχιστον 370 οι νεκροί το Σάββατο

Περίπου 370 άνθρωποι έχασαν το Σάββατο τη ζωή τους από τη βία στη Συρία, «εκ των οποίων τουλάχιστον 200» στην Νταράγια, στην περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η βία προκάλεσε «το θάνατο τουλάχιστον 200 ανθρώπων στην Νταράγια», από τους οποίους οι 80 έχουν αναγνωριστεί, διευκρινίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών της χθεσινής ημέρας στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 370.

Ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από τις αρχές της Δαμασκού.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν «δεκάδες πτώματα πολιτών που δεν έχουν αναγνωριστεί» στην Νταράγια, η οποία βρίσκεται στην περιοχή της Δαμασκού.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Χθες εξάλλου σφοδρές μάχες σημειώθηκαν μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των στρατιωτών στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR).

defencnet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις