Στο 8% οι περικοπές στους στρατιωτικούς μετά τις αντιδράσεις. "Επικοινωνιακό" παιχνίδι!

Στο 8% οι περικοπές στους στρατιωτικούς μετά τις αντιδράσεις. `Επικοινωνιακό` παιχνίδι!Το σήριαλ των ειδικών μισθολογίων για τους στρατιωτικούς και τα σώματα ασφαλείας συνεχίζεται και φαίνεται ότι ο "επικοινωνιακός χειρισμός", προέχει για τη κυβέρνηση. Από τα ποσοστά του 12% ,φθάσαμε με διαρροές ...στο 25 και μετά από τη θύελλα των αντιδράσεων έχουμε πέσει στο 5 με 8%!!!

Έχουμε ξαναγράψει ότι στη κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στις ΕΔ και ότι το ζήτημα δεν είναι "επικοινωνιακό",αλλά ζήτημα ουσίας. Ακόμη και το 8% ή και το 5% δεν πρόκειται να γίνει δεκτό με ευχαριστίες από τους στρατιωτικούς.
Ποιο είναι το σκεπτικό
Αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας υποδέχεται στο γραφείο του –εκτός από τον αναπληρωτή του, Χρήστο Σταϊκούρα- τους υπουργούς Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. 

Δεν αποκλείεται σε αυτή τη σύσκεψη να «κλειδώσουν» οι μειώσεις, που ήδη έχουν ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων, ειδικά από τους μάχιμους ένστολους. 

Ένα από τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο είναι και αυτό των κλιμακωτών μειώσεων, για να μη μπουν στο ίδιο... καζάνι οι ένστολοι (για παράδειγμα) με τους δικαστικούς που έχουν ως και χιλιάδες ευρώ διαφορά στους μισθούς τους.

Όλα δείχνουν πως για αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς και στρατιωτικούς η μείωση θα είναι κοντά στο 5%. Στο 8% θα κυμανθεί η μείωση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ και κοντά στο 10% με 12% για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.


Στο 20% θα κυμανθούν οι μειώσεις για τους διπλωματικούς υπαλλήλους, τους αρχιερείς και τους δικαστικούς.

«Kαταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, γιατί ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μάχιμων ένστολων, είναι τόσο κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν…» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 9,89.

Ο κ. Κεδίκογλου επιβεβαίωσε ότι αναζητώνται εναλλακτικά μέτρα ώστε «να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τουλάχιστον τους χαμηλότερους βαθμούς. Καταβάλλεται προσπάθεια -και ειλικρινά, γίνεται μια εργώδης προσπάθεια- να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες σε κλάδους που είναι κραυγαλέα ελάχιστα τα χρήματα που παίρνουν».

onalert.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις