Έφοδος Π. Παναγιωτόπουλου στη «φωλιά» των Zubr - Προβληματισμός για την πυρκαγιά


Έφοδο στην ναυτική βάση της Αμφιάλης όπου βρίσκονται τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) Zubr (ή ότι έχει απομείνει από αυτά, αν πάση περιπτώσει) πραγματοποίησε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Ο υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί επί τόπου  για τις συνθήκες της πυρκαγιάς και φαίνεται να μην πείθεται από τη θεωρία  του «τσιγάρου» ή του ατυχήματος. Να σημειώσουμε ότι έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των πραγματογνωμόνων της Πυροσβεστικής, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα.
Υψηλά ιστάμενη πηγή του ΠΝ μιλώντας στο defencenet.gr επέμενε για τα περί ατυχήματος, αλλά εξέφραζε ταυτοχρόνως τον προβληματισμό του για την χαλαρότητα η οποία οδήγησε στο ατύχημα. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο πυράκτωσης του καλύματος της "φούστας" από γυαλί και βέβαια η θεωρία του "τσιγάρου" θα παραμείνει για πάντα θεωρία που δεν μπορεί να αποδειχθεί. Στο ΓΕΝ λένε ότι "Θα το επισκευάσουμε αν έχουμε λεφτά" οπότε...  
Πιο αναλυτικά και όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:
"O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κ. Χρηστίδη, πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Ναυτική Βάση “ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ”, όπου ζήτησε να ενημερωθεί επί τόπου για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) "Κέρκυρα" (L-182), την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να επισπευθεί η διενέργεια της  Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και να εκδοθεί το πόρισμα που να διευκρινίζει τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά, το συντομότερο δυνατό."

defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις