ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΔ:Το 12% ξαναρίχνουν στο τραπέζι και αναζητούν κι άλλα χρήματα!

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΔ:Το 12% ξαναρίχνουν στο τραπέζι και αναζητούν κι άλλα χρήματα!Περιμένοντας την ανακοίνωση του ποσοστού των περικοπών που θα υποστούν οι στρατιωτικοί ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και αντιδράσεις. 

Το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας θα συναντηθεί με ενώσεις του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας χωρίς βέβαια να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ή ένδειξη ότι κάτι θα έχει αλλάξει στα κυβερνητικά σχέδια. Αντιθέτως από το πρωί οι πληροφορίες που μεταδίδονται επαναφέρουν τη μείωση του 12% ,διαγράφοντας τα όσα οι ίδιες πηγές διέρρεαν για μείωση 5% στους στρατιωτικούς.

Οι πληροφορίες λένε ότι το όφελος που προκύπτει από την περικοπή του 12% είναι 360 εκατομμύρια ευρώ και αυτό το ποσό είναι μικρότερο απ΄ αυτό που είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση και το οποίο ξεπερνούσε το 40%. Γι΄ αυτό και πηγές του οικονομικού επιτελείου μεταδίδουν ότι “από τις περικοπές θα εξαιρεθούν ελάχιστοι”. Σε επίμονες ερωτήσεις που δέχονται αναφέρονται γενικώς “στους πιλότους”,αλλά η αδυναμία να δώσουν πιο συγκεκριμένες λεπτομέρεις οφειλεται στο γεγονός ότι ακόμη προσπαθούν …να βγάλουν άκρη.

Είναι σαφές ότι στην κυβέρνηση και ειδικά στην ΝΔ γνωρίζουν ότι από την ήττα στο θέμα των ειδικών μισθολογίων θα υποστούν τεράστια πολιτική ζημιά, αφού εμφανίζονται τελείως ανακόλουθοι με με τα όσα είχαν υποσχεθεί προεκλογικά,αλλά και μετεκλογικά. Έτσι εξηγείται και η επιλογή του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου να βγει από το κεντρικό πλάνο των δηλώσεων και της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος περικοπές στις ΕΔ.

Όμως αυτό που έχει σημασία δεν είναι το κόστος της κυβέρνησης,αλλά το κόστος που καλούνται να πληρώσουν οι στρατιωτικοί . Το οποίο αναμένεται εξοντωτικό. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις