Τα "ρέστα" του παίζει στις περικοπές ο Παναγιωτόπουλος. Τι περιλαμβάνει το "πακέτο" 517 εκατομμυρίων


Τα `ρέστα` του παίζει στις περικοπές ο Παναγιωτόπουλος. Τι περιλαμβάνει το `πακέτο` 517 εκατομμυρίων

“Όχι μόνο δεν αρνούμαστε να συμβάλουμε στις περικοπές,αλλά είμαστε στη πρώτη γραμμή”,δήλωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος ,ανέλυσε το ποσό των 517 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο συμβάλει το ΥΕΘΑ στις περικοπές, το οποίο προέρχεται από περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες αλλά και στους εξοπλισμούς.

Νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Πάνος Παναγιωτόπουλος άφησε αιχμές εναντίον του οικονομικού επιτελείου ,αφού όταν ρωτήθηκε αν αυτές τις περικοπές τις δέχεται η τρόϊκα, απάντησε ότι τα όσα ακούγονται για άρνησή της φθάνουν σ΄ αυτόν μέσω δημοσιογραφικών πληροφοριών και δημοσιευμάτων.

Μιλώντας στον Real Fm και τον Ν.Χατηνικολάου ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις περικοπές των μισθών των στρατιωτικών και επεσήμανε ότι απ΄ όσο έχει διαπιστώσει από τις προσωπικές επαφές που έχει με προσωπικό των μονάδων, έχει διαπιστώσει ότι

“όλοι, άντρες και γυναίκες, που δίνουν τον καθημερινό αγώνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν αποσυνδέσει τα μισθολογικά τους από την επιτέλεση του καθήκοντος.
Από την άλλη πλευρά όμως, είναι καθήκον όλων μας να είμαστε δίπλα τους, να υποστηρίζουμε και να υπερασπίζουμε την αξιοπρέπειά τους και να κοιτάμε να κάνουμε τη καθημερινότητά τους λιγότερο δύσκολη, δεν λέω εύκολη”.

Σύμφωνα με όσα είπε και στην συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, από την Άμυνα κόβονται τα εξής ποσά σ΄ ότι αφορά το τελευταίο πακέτο περικοπών:

• 80 εκατομμύρια από τα λειτουργικά έξοδα. Τι περιλαμβάνει αυτό το πρώτο πακέτο.
 •Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές κατά 30%. 
 •Μειώνεται ο αριθμός των Ανώτατων Αξιωματικών της χώρας, με ότι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο μισθολογικό.
• Μειώνονται τα στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα κατά 55.

• Τα κέντρα νεοσύλλεκτων μειώνονται κατά 12, από 21 που είναι και φτάνουν στον αριθμό των 9.
•Αποσύρονται αεροσκάφη και πλοία.
• 104 εκατομμύρια, συμβόλαια αξίας 104 εκατομμυρίων ευρώ, ακυρώνονται.
• 333 εκατομμύρια ευρώ “κουρεύονται” από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις