Παναγιωτόπουλος:" η διαπραγμάτευση για τις περικοπές στα μισθολόγια στρατιωτικών συνεχίζεται"


Παναγιωτόπουλος:` η διαπραγμάτευση για τις περικοπές στα μισθολόγια στρατιωτικών συνεχίζεται`

“Διαπραγματευόμαστε ακόμη”, είναι η θέση που εξέφρασε ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του αναφερόμενος στις περικοπές που αναμένονται για τους στρατιωτικούς.

Ο Π.Παναγιωτόπουλος ακολουθώντας το ρητό “η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ :


“Από ό,τι ξέρω, βρισκόμαστε σε μία διαπραγμάτευση, η οποία διαρκεί. Ελπίζω, ότι τις επόμενες μέρες θα φτάσει στο τέλος της και πιστεύω, ότι αυτό το τέλος θα είναι αίσιο με την έννοια ότι η χώρα πρέπει να τελειώνει με το θέμα των περικοπών, να τις ψηφίσουμε, να μπορέσουμε να βγούμε μπροστά για να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε τα θέματα ανάπτυξης, τα θέματα επαναδιαπραγμάτευσης, τα θέματα επιμήκυνσης...

…Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, με τη βοήθεια και των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών, του κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και του κ. Φώτη Κουβέλη, έχει καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια να παλέψουμε και να κάνουμε ορισμένα πράγματα ολιγότερον οδυνηρά. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Εγώ, επί δυόμιση σχεδόν, με τρεις μήνες σε αυτό το δύσκολο πόστο - κάποτε ήταν ένα εύκολο Υπουργείο, σήμερα είναι όπως βλέπετε από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα- κατέβαλα και καταβάλλω μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να προχωρήσουμε σε περικοπές που δεν θα θίξουν το αξιόμαχο και θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε το μεγάλο κόστος των περικοπών σε μισθούς και σε συντάξεις”.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις