ΤΟΥΡΚΙΑ: Δις ισόβια στους στρατηγούς για την Βαριοπούλα!


ΤΟΥΡΚΙΑ: Δις ισόβια στους στρατηγούς για την Βαριοπούλα!  ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης της «επιχείρησης Βαριοπούλας» με τους βασικούς υπόπτους στρατηγούς να καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη. Η ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν, τώρα φυλακίζει με τον πιο επίσημο τρόπο, τους στρατηγούς που προσπάθησαν να την ανατρέψουν.

Οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι της «επιχείρησης Βαριοπούλας», ο πρώην αρχηγός της Α’Στρατιάς Τσετίν Ντογάν, ο πρώην αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα, και ο πρώην αρχηγός του Ναυτικού Οζντέν Ορνέκ καταδικάστηκαν σε δις ισόβια. Αργότερα ανακοινώθηκε πως η ποινή των τριών «εγκεφάλων» του σχεδίου, μειώθηκε σε είκοσι έτη κάθειρξης, λόγω της μη πραγματοποίησης του σχεδίου.

Άλλοι στρατηγοί όπως ο Εγκίν Αλάν , Ερχούν Σαγκιούν και ο πρωην αρχηγός της Σχολής Πολέμου Μπιλγκίν Μπάλανλι,  καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών με την κατηγορία «συμμετοχής αποτυχημένης προσπάθειας πραξικοπήματος»

Πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 18 ετών και τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αθωώθηκαν 34 κατηγορoύμενοι.
H ετυμηγορία θα ανακοινώνονταν το μεσημέρι της Παρασκευής. Αλλά ανακοινώθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών κάτι που στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάστηκε πως ίσως υπήρξε κάποια πολιτική παρέμβαση στις αποφάσεις των δικαστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις