Επιτέλους φεύγουν οι Έλληνες από το Αφγανιστάν!


Επιτέλους φεύγουν οι Έλληνες από το Αφγανιστάν!

Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια οικονομικής κρίσης για να αποφασιστεί από μία ελληνική κυβέρνηση η αυτονόητη -λόγω κόστους- απόσυρση των Ελλήνων στρατιωτών από το Αφγανιστάν.

Μια αποστολή που εδώ και χρόνια -για να μην πούμε από την αρχή- δεν πρόσφερε το παραμικρό στη χώρα συνεχιζόταν χωρίς να δίνεται καμία λογική εξήγηση ακόμη κι όταν οι σκληρές περικοπές είχαν πλήξει για τα καλά τις ΕΔ.

Τώρα φαίνεται ότι επιτέλους το πήραμε απόφαση!

Σύμφωνα με Τα Νέα η επιστροφή γίνεται «και για εξοικονόμηση πόρων»,όπως  ανέφερε σε απάντησή του στη Βουλή ο υφυπουργός Αμυνας Δ. Ελευσινιώτης. Για έναν-δύο μήνες θα μείνουν πίσω 7 αεροπόροι (που εκπαιδεύουν Αφγανούς στη διοικητική υποστήριξη μονάδας με μεταγωγικά αεροπλάνα C-27) και 4 επιτελείς στη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης ISAF.
Ο οπλισμός, το τηλεπικοινωνιακό και διαφόρων μορφών υποστηρικτικό υλικό πακετάρονται, ενώ για τα οχήματα, μηχανήματα κ.λπ. γίνεται μελέτη αξιολόγησης σημερινής αξίας - κόστους μεταφοράς και θα αποφασιστεί αναλόγως.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής η ΕΛΔΑΦ παρείχε πλούσιο κατασκευαστικό και κοινωνικό έργο, ενώ τελευταία είχε αναλάβει αποστολή εκπαίδευσης Αφγανών. Στην αρχή υπηρετούσαν 220, αλλά αργότερα ήταν περίπου 140. Υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις