Η Τουρκία ξεκινά διάλογο με το PKK;

Η Τουρκία ξεκινά διάλογο με το PKK;ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

       Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται πως διαπιστώνει πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το PKK με τη δύναμη των όπλων και στέλνει μήνυμα προς την Κουρδική οργάνωση για διάλογο. Και το μήνυμα αυτό έρχεται από τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
       Ο τούρκος πρωθυπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7 τόνισε πως « για να τελειώσει η τρομοκρατία μπορεί να γίνουν συνομιλίες με το Ιμραλι». Ο τούρκος πρωθυπουργός με το Ιμραλι εννοεί τον Αμντουλάχ Οτζαλάν ο οποίος είναι φυλακισμένος στο συγκεκριμένο νησί.
      « Μπορούν να γίνουν συνομιλίες και με το Ιμραλί. Ο ίδιος δεν δέχεται κάποτε και τους δικηγόρους του. Κάποτε κι εμείς δεν δεχθήκαμε αυτές τις συναντήσεις. Διότι διέρρευσαν ειδήσεις που προβοκάρανε αυτές τις συνομιλίες»
       Ο Ερντογάν υπενθύμισε πως και στο παρελθόν έγιναν συναντήσεις με το PKK “ όμως οι συνομιλίες αυτές διεκόπησαν λόγω το ότι δεν υπήρχε ειλικρίνεια στην επικοινωνία».
Ο τούρκος πρωθυπουργός έδωσε και συγκεκριμένα νούμερα των απωλειών των μαχών με το PKK. “ Το 2012 είχαμε 1926 επεισόδια, είχαμε 144 νεκρούς στρατιώτες, 24 αστυνομικούς, 13 ένοπλοι φύλακες και 239 «τρομοκράτες»” δήλωσε ο Ερντογάν.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις