Έτοιμος ο τουρκικός πύραυλος βεληνεκούς 200 χλμ…


Κάθε λόγο να κομπάζει και να είναιχαρούμενος είχε ο Τούρκος υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Νιχάτ Εργούν, ανακοινώνοντας ότι ο πύραυλος εδάφους-εδάφους με βεληνεκές 200 χιλιόμετρα είναι έτοιμος και έχει ήδη ενταχθεί στο οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα σχέδια είναι όμως πολύ πιο φιλόδοξα… Οι Τούρκοι, σύμφωνα πάντα με όσα ανέφερε ο υπουργός, έχουν την τεχνολογία να αναπτύξουν τον ίδιο πύραυλο με βεληνεκές 500 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS για να εντοπίζει και να πλήττει τον στόχο του.
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο ίδιος ο «ειρηνιστής» Ερντογάν έχει ζητήσει από τον ερευνητικό βραχίονα της αμυντικής Βιομηχανίας (Tubitak) την ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων. Τόση ανασφάλεια ρε Ταγίπ; Κι αν έχει λόγους – το παραδεχόμαστε ότι έχει, είναι και σοβαροί – να ανησυχεί, γιατί δεν αλλάζει πολιτική να ξεμπερδεύει; Την τον έχει αυτόν τον σαχλαμάρα υπουργό Εξωτερικών που τίναξε στον αέρα τις σχέσεις με όλους τους γείτονες! Με την εξαίρεση του Έλληνα ομόλογού του, αφού ο… Δημήτρης με τη γνωστή αβροφροσύνη λέει παντού ότι ο Αχμέτ είναι φίλος του.

defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις