Η Χρυσή Αυγή ,η αστυνομία,οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο κυβερνητικός εκνευρισμός


Η Χρυσή Αυγή ,η αστυνομία,οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο κυβερνητικός εκνευρισμός

Η  δράση της Χρυσής Αυγής, είτε πρόκειται για τους βουλευτές της, είτε για ομάδες “υποστηρικτών” της που ασκούν “αστυνομικά” καθήκοντα στους δρόμους της Αθήνας -και όχι μόνο- φαίνεται ότι φέρνει σε όλο και δυσκολότερη θέση τη κυβέρνηση, που διαπιστώνει και φαινόμενα “διείσδυσης” της οργάνωσης στην αστυνομία.

Τα στοιχεία που είχαν προκύψει από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ήταν ανατριχιαστικά και έδειχναν ότι η Χρυσή Αυγή είχε λάβει σημαντικά ποσοστά σε εκλογικά τμήματα στα οποία ψήφισαν αστυνομικοί.


Τα φαινόμενα “ανοχής” των βίαιων συμπεριφορών Χρυσαυγιτών από αστυνομικούς,είναι ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει τη κυβέρνηση και ειδικά τη ΝΔ. Ο προβληματισμός δεν έχει να κάνει μόνο με την “διείσδυση” της Χρυσής Αυγής στα σώματα ασφαλείας, αλλά και με την “διείσδυσή” της σε ένα κομμάτι ακραίων σηντηρητικών ψηφοφόρων οι οποίοι δείχνουν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την ΝΔ που τους “στέγαζε” για χάρη της “πειθαρχημένης” Χρυσής Αυγής.

Η κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ , επιδιώκει να σταματήσει αυτή τη “διαρροή” προς την πιο ακραία δεξιά αναζητώντας ένα πεδίο επίδειξης “συντηρητισμού”. Κι επειδή η ΕΛΑΣ δεν προσφέρεται γι΄ αυτό ,κάτι μας λέει ότι η “κυβερνητική επιχείρηση” θα εκδηλωθεί στις ΕΔ.

Η ψυχραιμία απ΄ ότι φαίνεται δεν περισσεύει.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις