Μέσα σε λίγα λεπτά τελείωσε η επιχείρηση κατάληψης του Estelle. Φωτογραφίες




Κομάντος των Ειδικών Δυνάμεων κατέλαβαν το σκάφος Estelle, 31μίλια από τις ακτές της Γάζας , με μία γρήγορη και συντονισμένη επιχείρηση.Η φωτογραφία είναι από το κατάστρωμα του Estelle ,αφού η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

Αφού κύκλωσαν το Estelle με πολεμικά σκάφη και έκαναν τις προβλεπόμενες ενέργειες, ζητώντας από τον καπετάνιο να αλλάξει άμεσα πορεία, οι κομάντος των Ισραηλινών Ειδικών Δυνάμεων , ανέβηκαν στο σκάφος, όπου ευτυχώς δεν διαδραματίστηκαν όσα είχαμε δει στο Mavi Marmara. Οι ακτιβιστές έτσι κι αλλιώς δεν επρόκειτο να ασκήσουν βία και οι ισραηλινοί ήταν σαφώς “ηπιότεροι” σε σχέση πάντα με όσα έχουμε δει και βιώσει σε ανάλογες επιχειρήσεις.

Το σκάφος ρυμουλκείται προς το Ισραήλ, όπου οδηγήθηκαν και όσοι επέβαιναν σ΄ αυτό. Μεταξύ τους και πέντε Έλληνες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.




Ο πρόεδρος του κόμματος Α.Τσίπρας είπε ότι η “πολιτική της αλληλεγγύης και όχι αυτή των όπλων θα νικήσει τελικά” και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στην ισραηλινή πρεσβεία για διαμαρτυρία.

Το σίγουρο είναι ότι η αγωνία που επικρατούσε στην Αθήνα από την Δευτέρα τελείωσε ,αφου η “περιπέτεια” που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στις ελληνοϊαραηλινές σχέσεις τελείωσε με το μικρότερο δυνατό κόστος. 
onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις